10 zuinigste 600cc buikschuivers

brandstofverbruik

E10 € 1,436 Super 98 € 1,533
LPG € 0,55 Diesel B7 € 1,420
CNG € 0,97 AdBlue € 0,58
Login  

Artikel index

Top10 SportsBikes

Na de laatste toevoegingen doken we bij Brandstofverbruik nogmaals in de database en stelde de top 10 voordeligste snelheidsduiveltjes samen. In e 600cc klasse gaat Honda aan kop maar de afstand tot de tweede plaats is niet heel erg groot.

Gemiddeld viel het ons mee en ligt het verbruik van deze top 10 zo rond de 5 liter op 100 km.

CBR 650 FBuikschuivers pakken al snel een litertje meer dan andere fietsen. Maar ja, daar heb je dan ook wel veel speelplezier van. Voor wie toch wat bleekjes bij de pomp stond, hier de lijst met best presterende buikschuivers (jaja, qua verbruikscijfers) waarvan de inhoud zo rond de 650cc ligt. >>Bekijk de top 10<<

Samenstelling

Voor de mopperkonten onder ons, inderdaad. We zijn wat kort door de bocht gegaan als het gaat om sport vs. supersport. De R en F modellen om het zo maar te zeggen staan vriendelijk door elkaar. Maar het is juist daarmee dat je ook kan zien dat meer kracht, niet altijd uitkomt op een hoger verbruik.

Gegevens

De lijst is samengesteld uit de opgave van officiële brandstofcijfers zoals vermeld in de database van Brandstofverbruik. Brandstofverbruik heeft al jaren het grootste overzicht van het officiële benzineverbruik van motorfietsen en publiceert doorlopend gegevens van nieuwe modellen. Sinds 2013 wordt er gebruik gemaakt van een absolute label waardering waardoor de bezoeker direct kan zien in welke verbruiksklasse de motor valt en welk label daarbij hoort.

Ninja-ZX-600-RHoger verbruik, kwestie van CC's?

Absoluut niet. Zeker in deze klasse kan je bij de laatste twee geweldig zien hoe techniek en gewicht de bepalende factoren zijn. Waar Kawasaki de één na laatste plaats met zijn 599cc-tje pakt staat met slechts 1 gram/km hoger de uitschieter in cc's, de 675cc tellende Triumph Daytona op de laatste plaats. De lichtste en de zwaarste motorfiets sluiten dus samen de rij.

>>Ga hier naar de lijst<<

 

Honda weet ook in de lagere cc klasse een prachtprestatie neer te zetten met de gooi- en smijtfiets van 286cc. Een absoluut A label voor die CBR 300 R. Maar nu door met de opgenomen motorfietsen...

Bekijk hier de 10 minst verbruikende sport motoren model 2015/2016