(Motor) Banden

brandstofverbruik

E10 € 1,436 Super 98 € 1,533
LPG € 0,55 Diesel B7 € 1,420
CNG € 0,97 AdBlue € 0,58
Login  

tyre burnout

De meeste schade aan banden ontslaan door de verkeerde bandenspanning. Bovendien beïnvloedt de spanning van je banden ook het rijgedrag van je motor. En dat kan uiteindelijk resulteren in ongemakkelijke situaties tot zelfs zware ongevallen aan toe.

 

big tyre

Nu het weer weer minder wordt, we vaker door plassen rijden en ook de kou niet meewerkt, zijn de banden weer extra van belang. Voor veiligheid, comfort en brandstofverbruik.

Maar welke bandenspanning moet je nou aanhouden voor je motor? We geven hieronder een zo duidelijk mogelijke uitleg.

Winterbanden, bandenspoor in de sneeuw

Winterbanden zijn ontworpen om optimale prestaties te leveren vanaf het moment dat de temperatuur gemiddeld onder de 7°C komt. Vanaf dit weekeinde worden aanhoudend koudere temapraturen verwacht. Hét moment om met winterbanden te rijden dus. Rijdt u nog op zomerbanden? Maak dan nu een afspraak bij uw garage.

Tires2 433016 35889902

Banden zijn door de jaren heen sterk verbeterd. Ze slijten minder snel dan vroeger. Maar daardoor vergeten we nogal eens de bandenspanning te checken. Zeker voor wanneer je op vakantie vertrekt doe je er verstandig aan de bandenspanning na te kijken. Om te voorkomen dat je tientallen euro's van je vakantiegeld in je tank moet steken. En om zeker te weten dat je banden veilig zijn om de rit succesvol af te ronden.

Vredestein band met daarnaast het bandenlabel

Het autosalon 2014 in Brussel heeft goed ingezet op groen. Alle merken pakken uit met hybride, CNG en/of elektrische modellen. Veel wordt er gesproken over de uitstoot, de werking en besparing van de auto's. De strategisch geplaatste opstelling met banden blijft echter angstvallig leeg.

Vredestein heeft een keurige opstelling van banden. Naast iedere band, geplaatst op prachtige velgen, staat keurig een fiche met het bandenlabel. Ter vergeefs. De bezoekers van de stand bekijken de banden en de velgen. een enkeling leest de zijkant van de band, maar het label wordt genegeerd. Het is duidelijk dat, ruim een jaar na de introductie, het bandenlabel nog niet echt bij de autoliefhebber aanslaat.