Nieuws

brandstofverbruik

E10 € 0,964 Super 98 € 1,067
LPG € 0,28 Diesel B7 € 1,116
CNG € 0,87 AdBlue € 0,62
Login  
Auto met 'I love Hybrid by Toyota' sticker

De plug-inhybride auto’s zijn aan een nieuwe opmars begonnen. De gewone hybrides en de volledige elektrische voertuigen zullen gestaag blijven stijgen.

Daarbij is er  een nieuw evenwicht gevonden in de verdeling tussen benzine- en dieselwagens. Dit meldt Traxio op basis van de inschrijvingsaantallen van nieuwe personenwagens.

Fiscaal
Volgens Traxio waren de plug-inhybrides vroeger fiscaal interessant, maar reden meestal op diesel of benzine omdat hun batterij een beperkte capaciteit had: “Vanaf januari 2020 zullen ze echter fiscaal afgestraft worden en hun verkoop daalt nu al anderhalf jaar.”

Toch ziet Traxio nu dat de plug-inhybrides aan een opmars beginnen. De constructeurs hebben nieuwe modellen op de markt gebracht met lagere motorisaties en een grotere actieradius. Bijgevolg vallen veel plug-inhybrides nu wel onder het gunstige fiscale regime en is het grootste pijnpunt, de beperkte actieradius, letterlijk van de baan. Verder blijven de volledig elektrische voertuigen gestaag stijgen, net als de gewone hybrides die zichzelf al rijdend opladen.

Evenwicht
Volgens Traxio is de verkoop van dieselwagen sinds 2015 gedaald, maar is is intussen afgevlakt: “Het nieuwe evenwicht is gevonden op 65% benzinewagens en 30% dieselwagens. Dat betekent dat de koper gerustgesteld is: als hij veel kilometers rijdt, is diesel wel degelijk een goede aandrijfbron.”

Bron: Carrosserieportaal.bearrosserieportaal.be