Nieuws

brandstofverbruik

E10 € 1,436 Super 98 € 1,533
LPG € 0,55 Diesel B7 € 1,420
CNG € 0,97 AdBlue € 0,58
Login  
Olieplatform in de zee

Een grote olievondst voor de kust van Suriname heeft het aandeel van het Amerikaanse olieconcern Apache met bijna 25% doen stijgen. De ontdekking doet dan ook de verwachting dat er meer in de grond zit.

Gisteren werd door Total en Apache die ieder voor 50% een deal hebben om te boren voor de kust van suriname, bekent gemaakt dat ze een significante hoeveelheid liche olie hebben gevonden.

Lichte olie kan je makkelijker oppompen dan dikke olie. Daardoor is het commercieel gezien een interessante ontdekking. “We zijn erg tevreden met de resultaten. De put bewijst een werkend koolwaterstofsysteem in de eerste twee boringen in blok 58. Het bevestigt ons geologisch model. Olie en condensaat in ondiepere gedeelte en olie in diepere gedeelten. Voorlopige 3D modellen geven een potentieel voor grotere oliebronnen. Het is een substantiële bron, ”aldus John J. Christmann, CEO en president van Apache.

Wanneer er effectief meerdere oliebronnen worden gevonden in Suriname kan het land al snel uitgroeien tot het rijkste olieland van Zuid Amerika.

Bron: seekingalpha.com / FD.nl