Nieuws

brandstofverbruik

E10 € 1,436 Super 98 € 1,533
LPG € 0,55 Diesel B7 € 1,420
CNG € 0,97 AdBlue € 0,58
Login  
Keuringsgebouw Diest

Vanaf maandag 20 april 2020 zullen de keuringsstations in Vlaanderen meer keuringen kunnen verrichten. Mobiliteitsfederatie TRAXIO dankt uitdrukkelijk minister Lydia Peeters voor dit initiatief.

Tot op heden mochten in Vlaanderen zware vrachtwagens, dito aanhangwagens en autobussen alsook prioritaire voertuigen gekeurd worden. Dank zij de nieuwe maatregel krijgen ook personenwagens (categorie M1) en lichte bedrijfsvoertuigen minder dan 3,5 ton (categorie N1) toegang tot de technische keuring en tweedehandskeuring. Ook keuring na ongeval zijn toegelaten, net als keuring van LPG of CNG-voertuigen en landbouwvoertuigen.

Belangrijk is dat ook periodieke keuringen van M1 (personenwagens) en N1 (lichte bedrijfsvoertuigen ≤ 3.5 ton) met een groen keuringsbewijs met uiterste geldigheid vóór 13 maart 2020 opnieuw kunnen: deze voertuigen hebben immers geen uitstel van geldigheid van 4 maanden. Voor voertuigen die binnen een maand na de einddatum van de noodmaatregelen naar de keuring moeten, is dit uitstel ook geldig.

Belangrijke beslissing

TRAXIO steunt ten volle de beslissing van de minister. Deze gefaseerde heropening is van niet alleen van belang om de toekomstige drukte in de centra voor technische keuring te spreiden maar is ook een belangrijke stap voor de sector van verkoop, onderhoud en herstelling van nieuwe en tweedehandse voertuigen. Zo kan nu alles in gereedheid worden gebracht voor een vlotte afhandeling en levering van nieuwe, tweedehandse en herstelde voertuigen van zodra de overheid dit toelaat.

“We kregen veel vragen van verschillende kanten om de keuringen verder open te stellen. Nu kunnen bijvoorbeeld nieuwe bestelwagens weer gekeurd worden en kunnen tweedehandswagens na keuring weer verkocht worden. Heel wat economische activiteiten moeten kunnen doorgaan en daarvoor zijn er verplaatsingen en dus ook keuringen nodig.” aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. “Alle keuringen zullen nog steeds op afspraak verlopen en strikte beschermingsmaatregelen in de strijd tegen COVID-19 moeten in het belang van de veiligheid van iedereen gerespecteerd worden.”

“Wij zijn bijzonder verheugd dat Minister Lydia Peeters ervoor heeft gezorgd dat er opnieuw meer keuringen worden toegelaten.” stelt Pieter Van Bastelaere, CEO van TRAXIO. “De autosector kan zich nu proactief voorbereiden op de herneming van de activiteiten zoals de verkoop van tweedehandswagens en de levering van herstelde of te herkeuren voertuigen. De maatregel betekent ook een belangrijke ontlasting van de GOCA-keuringscentra na het einde van de lockdown light.”

Niet alle voertuigen mogen aangeboden worden

De periodieke keuring van personenvoertuigen (M1) en lichte bedrijfsvoertuigen van minder dan 3,5 ton (N1) met een geldigheid vanaf 13 maart 2020 is niet toegelaten. Beide categorieën genieten immers van een verlenging met 4 maand van het huidige keuringsattest.Thing is that when IDS is installed on a Mac, it uses the fonts per default.