Nieuws

brandstofverbruik

E10 € 1,436 Super 98 € 1,533
LPG € 0,55 Diesel B7 € 1,420
CNG € 0,97 AdBlue € 0,58
Login  

BMW heeft zijn nieuwe lijn van motoren voorgesteld. Na jaren van voorbereiding zijn de nieuwe motoren conform de Euro5 norm wat doorgaans de uitstoot met een derde naar beneden brengt.

Vandaag werden de nieuwe motoren gepresenteerd. Buiten de kleurstellingen zijn er verschillende aanpassingen gemaakt. Waaronder de omschakeling naar de Euro5 blokken voor de modellen die dit nog niet hadden. 

BMW XR Euro5 normHiermee voldoen de nieuwe BMW's aan de nieuwe normen. 

Uitstoot van koolmonoxide: maximaal 1.00 gram/km (Euro 4: 1,14 gram/km)
Uitstoot van koolwaterstoffen: maximaal 0.10 gram/km (Euro 4: 0,17 gram/km)
Uitstoot van stikstofoxiden:maximaal 0,06 gram/km (Euro 4: 0,09 gram/km)

Om dit te bereiken is gekozen voor zowel variabel kleptiming-systemen als katalysatoren. Zeker dat eerste zal een positieve uitwerking op het brandstofverbruik van de motoren hebben. 

Afdwingen nieuwere techniek

Motorrijders houden dusdanig veel van hun machine dat veel oudere modellen nog altijd op de weg blijven. Het is dus te verwachten dat de EU zich er opnieuw aan zal wagen een keuring voor motoren door te voeren. Iets dat in België overigens al vanaf 2022 het geval zal zijn. Dit geeft ze de mogelijkheid, net als bij auto's, motoren te gaan weren op basis van uitstoot. 

Euro4 model goedkoper

Wie er geen moeite mee heeft om nog op een euro4 motor te rijden, heeft nu in ieder geval een goede onderhandelingspositie. 

Bronnen:
BMW motorad
motoplus.nl
vanzweedenmotoren.nl