Nieuws

brandstofverbruik

E10 € 1,301
Super 98 € 1,362
LPG € 0,370
Diesel B7 € 1,314
CNG € 0,930
Login  
og:image

Vandaag viel het eerste slachtoffer bij de nationale actiedag tegen de hoge brandstofprijzen. Al dagen heerst een grimmige sfeer rond benzinestations in Frankrijk en Wallonië. In Savoie (Fr) is een actievoerster om het leven gekomen nadat er op de blokkade werd ingereden.

Vanmorgen was er al op verschillende plaatsen verzet tegen de blokkades. Actievoerders blokkeren wegen en benzinestations waardoor automobilisten niet door kunnen rijden. In Savoie werd ook een vrouw, die met haar kind onderweg naar de dokter was, tegengehouden. De actievoerders klopte op haar wagen en het werd haar te veel. Ze probeerde uit de menigte weg te rijden. Hierbij werd één van de actievoerders aangereden. Het slachtoffer is overleden. Gisteren raakte al eerder een politieagent gewond.

Aangehouden

De politie heeft inmiddels bekent gemaakt dat de vrouw is aangehouden. Ze is zeer aangeslagen en zal spoedig worden verhoord.

Wallonië

In Frankrijk wordt actie gevoerd op honderden punten. Ook in Wallonië zijn protesten tegen de oplopende brandstofprijzen. In o.a. Henegouwen, Wierde, Sclessin en Wandre is de gehele nacht actie gevoerd.

Bron: HLN.be