Nieuws

brandstofverbruik

E10 € 1,436 Super 98 € 1,533
LPG € 0,55 Diesel B7 € 1,420
CNG € 0,97 AdBlue € 0,58
Login  

De “gele hesjes” in Wallonië zorgen ook in Limburg voor problemen. Lange rijen aan brandstoffendepots, stookolie wordt niet geleverd en ook tankstations krijgen het moeilijk. De diesel is op. Inmiddels zijn er 39 aanhoudingen gedaan. O.a. voor het gooien van Molotov cocktails.


Doordat brandstofhandelaren aldaar geen brandstof kunnen krijgen, halen ze die hier. Met als gevolg dat er aan deze kant van de taalgrens ook tekorten ontstaan. Er zijn lange wachtrijen aan brandstoffendepots. Dat zegt Johan Mattart, algemeen directeur van Brafco, de Belgische federatie van brandstoffenhandelaars tegen het Belang van Limburg.
Natuurlijk vormen de eerste problemen zich aan de taalgrens. Maar hoe verder de diesel opraakt, hoe meer het probleem zich naar boven uitbreidt.


De protesten zijn tegen de extreem hoge prijzen voor diesel en worden gehouden in Frankrijk en Wallonië. Het blokkeren van de Depots zorgt voor ergernis bij vrachtwagenchauffeurs die door de vertragingen problemen krijgen om zich aan de rij- en rusttijden te houden. “We hebben dat formeel aan minister (van Mobiliteit, red.) Bellot gevraagd, maar hebben nog geen antwoord gekregen” laat Mattart nog aan de krant weten.
Bron: hbvl.be