Nieuws

brandstofverbruik

E10 € 1,327
Super 98 € 1,396
LPG € 0,370
Diesel B7 € 1,337
CNG € 0,910
Login  

og:image

Iedere dieselrijder weet dat de accijnzen in België hard, heel hard gestegen zijn. In 2018 is het zo hard gegaan dat de gemiddelde literprijs zelfs tot ruim 10 cent boven die van het toch al dure Nederland uitkwam.

 Bij Brandstofverbruik houden we wekelijks de prijzen van brandstoffen bij. Om een eerlijk vergelijk te maken vergelijken we niet de Wettelijke Maximum prijs tegen de in Nederland geldende Adviesprijs, maar houden we van een groot aantal pompen de daadwerkelijke verkoopprijs bij.

Duurder tanken in België

Over geheel 2017 en de jaren ervoor was diesel tanken in België voor de Nederlander lucratief. De literprijs lag toen gemiddeld tot 20 cent lager. Uitschieters zelfs tot dertig procent onder de Nederlandse prijs. Sinds juli 2018 slaan de cijfers door naar de andere kant. Met een gemiddelde prijsstijging van 7 cent per liter nam België de winst voor zich.

Tot 11 cent duurder

Het prijsverschil verschilt per dag. Maar duidelijk is dat we het niet over een tijdelijke trend hebben. België is gemiddeld 8 tot 11 cent duurder dan Nederland.

Files aan de Nederlandse pomp

Het verbaasd dan ook niet dat aan de grenspompen zich nu het omgekeerde voordoet. Waar in voorgaande jaren Nederlanders zich opstapelden voor de grensovergang zijn het nu de Belgische platen die nog even een stop maken voor naar huis terug te keren.