Nieuws

brandstofverbruik

E10 € 1,050 Super 98 € 1,145
LPG € 0,32 Diesel B7 € 1,122
CNG € 0,86 AdBlue € 0,62
Login  

59% van de Belgische autobestuurders wisselt niet tussen zomer- en winterbanden. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Bridgestone.  

Kostprijs
Volgens de bandenproducent vallen hierbij vooral de verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië op. Uit de cijfers blijkt dat vooral de Vlamingen niet overgaan tot de winterbanden. Hiervoor zou vooral de kostprijs een belangrijke reden zijn, want 40% van de bevraagden vindt winterbanden simpelweg te duur. Andere redenen die worden genoemd is het gebruik van de all-seasonbanden (32% in Wallonië en 28% in Vlaanderen) en de beperkte afstand die afgelegd wordt (31% in Wallonië en 11% in Vlaanderen).  

Misverstanden
Volgens Bridgestone blijkt ook uit het onderzoek dat er in België nog een heleboel misverstanden bestaan over winterbanden. Zo meent 3 op 10 Walen dat ze enkel nuttig zijn bij sneeuw of bij ijzelvorming. In Vlaanderen is dat zelfs 52%. Bovendien is 45% van de Vlamingen ervan overtuigd dat winters in België niet extreem genoeg zijn om het gebruik van winterbanden echt noodzakelijk te maken. In Wallonië is dat 34%.