Benzine

brandstofverbruik

E10 € 1,436 Super 98 € 1,533
LPG € 0,55 Diesel B7 € 1,420
CNG € 0,97 AdBlue € 0,58
Login  

dotDe vakantieperiode is weer begonnen en velen gaan de grens over. Maar hoe heet de brandstof die je moet tanken in het buitenland? Als je op reis gaat kan je aan de pomp nogal wat namen tegenkomen voor de meest gebruikte brandstoffen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste verschillen.

Benzinepistool

We willen af van auto's op benzine. De cijfers voor de verkoop van nieuwe wagens laat zien dat het extra belasten van diesels de benzine terug in de lift zet. Dat wordt door verschillende partijen bejubeld. Hierdoor stijgt echter de totale CO2 uitstoot.

Je hebt een benzine auto en tankt diesel. Dat gebeurd niet snel. Aan de benzinepomp is namelijk een verschil aangebracht in de grootte van het benzinepistool. Doordat die van de diesel dikker is, past deze niet op de ingang van een benzine auto.

BlueOne95
Blue One 95 is een biobrandstof die opgebouwd is uit benzine en 15% bio-ethanol. Hierdoor is het minder belastend voor het milieu. Blue One is goedkoper dan de Euro 95 benzine en wordt overal steeds vaker aangeboden bij tankstations.

 

Blue One 95 geeft een betere prestatie aan de motor en is duurzaam en energiezuinig geproduceerd. Blue One 95 is goedkoper omdat er natte ethanol aan wordt toegevoegd ipv bio-ethanol. in bio-ethanol zit water en dat moet er weer gefilterd worden. Door natte ethanol te gebruiken is dit proces niet meer nodig waardoor er minder energie verloren gaat.

 

Blue One 95 kan gebruikt worden door auto's met het bouwjaar vanaf 2001. Er zijn geen onderzoeken gaan met auto's die ouder zijn.

 

De autofabrikanten kunnen niet garanderen dat de Blue One 95 geschikt is voor de auto's die zij produceren. Er is nog niet aangetoond dat het water in de Blue One 95 op een langere termijn corrosie kan veroorzaken.

Firezone Competition 102 brandstofpistool

Competition 102 is een brandstof dat in 2014 in Nederland geïntroduceerd werd. Het octaannummer is zoals gebruikelijk verwerkt in de naam. Octaannummer 102. Euro/Super loodvrij 95 en Euro/Super loodvrij 98 gebruiken dit ook.