Tweet
">
Tweet
">
Diesel

brandstofverbruik

E10 € 1,164 Super 98 € 1,256
LPG € 0,37 Diesel B7 € 1,167
CNG € 0,82 AdBlue € 0,62
Login  

Je hebt een diesel auto en tankt benzine. Helaas iets dat geregeld voorkomt. Stop uw auto zo snel mogelijk en bel uw garagebedrijf of de pechdiensten.

Zeker moderne diesels kunnen niet tegen benzine. Diesel komt onder grote druk tot ontbranding. Wanneer benzine getankt wordt zal deze te vroeg ontbranden. Hierdoor zal de auto slecht lopen en al snel tot stilstand komen. Start de auto niet wanneer u weet dat er benzine in zit. Rij er vooral niet mee verder.

 

De gevolgen

De zuigers, drijfstang en lagers komen onder enorme druk te staan wanneer benzine door zelfontbranding te vroeg in de dieselmotor ontploft. Daardoor kunnen ze zwaar beschadigen. Maar ook de ontvettende eigenschappen van de benzine en de bramen die in benzine zitten kunnen de injectoren sneller doen slijten.

Schade

De schade kan oplopen tot in de duizende euro's. Echter, wanneer u er vroeg bij bent kan het ook meevallen. Bij snelle handeling is het mogelijk dat slechts het leegpompen van de tank, het doorspoelen (door erkende hersteller) van de leidingen en het plaatsen van nieuwe brandstoffilters voldoet.

 

Nogmaals, van het moment dat u vermoed dat er benzine in de dieselwagen zit. Stop, zet de motor af en probeer niet opnieuw te starten.

 

 

Logo van de VAB

 

Verkeerd getankt? Bel de VAB: +3270 344 666