Elektrisch rijden

brandstofverbruik

E10 € 1,436 Super 98 € 1,533
LPG € 0,55 Diesel B7 € 1,420
CNG € 0,97 AdBlue € 0,58
Login  
Parkeerplaats voor elektrische auto's

Dé pieste waar de Europese landen zich nu op richten blijkt, well to wheel, meer CO2 te produceren dan een jaar of acht in een kleine benzine auto te rijden.

Vindt hieronder een lijst van A tot Z met oplaadpunten voor de auto

Het welbekende verkeersbord E9a, in de volksmond beter bekent als Parkeerplaats kan sinds 1 maart worden uitgebreid met een nieuw onderbord. Het onderbord zal aangeven welke categorie voertuigen er mag parkeren. De nieuwe toevoeging is voor Elektrische voertuigen en toont een stekker. Het feit dat de wetgever er voor gekozen heeft om meerdere categorien toe te staan op het onderbord geeft ons echter wel het gevoel dat hier een bepaalde willekeur kan worden aangegeven.

 

Voorbeeld van het onderbord voor een parkeerplaats voorzien van het E9a bord.

 

 

Zie ook de verschillende versies voor benzineposten.

Blik op de zaal van het Autosalon ter hoogte van de Nissan stand

Dit jaar trekt de AutoSalon 2014 al direct meer bezoekers dan vorig jaar. Duidelijk is dat de constructeurs dit jaar willen tonen welke 'groene' alternatieven ze in huis hebben. De merken pakken voornamelijk uit met Hybride modellen. Hier en daar een Full-Electric. Speciale delen zijn ingericht voor stands van de belastingen, leveranciers van stroompalen en een heel gedeelte waar de verschillende modellen 'groene' auto's nogmaals in groep staan opgesteld.