Top 5 SuperSport motoren

brandstofverbruik

E10 € 1,436 Super 98 € 1,533
LPG € 0,55 Diesel B7 € 1,420
CNG € 0,97 AdBlue € 0,58
Login  

Artikel index

Top 5 Super Sport bikes

Brandstofverbruik maakt eind 2016 de top 5 minst verbruikende SuperSport motoren bekend. Suzuki pakt net als in 2015 de nummer 1 positie. Toen in de Adventure klasse. Dit keer in de SuperSport.

Natuurlijk, waar pure kracht de machine definieert is 'verbruik' niét het eerste argument. Maar de verbruiksresultaten mogen er zijn.

 

Suzuki GSX R 600Suzuki voert weer de lijst aan. Nu in de 600cc klasse. Het is de GSX-R600 die de opstelling mag aanvoeren. De GSX is dan ook de enige motor in deze lijst met het verbruikslabel B. Een prachtige prestatie voor een motor die bij dit verbruik toch 124 PK op zijn specs-lijst heeft staan.  >>Bekijk de top 5<< waarin de merken elkaar dicht op de hielen zitten...

 

Gegevens

De lijst is samengesteld uit de opgave van officiële brandstofcijfers zoals vermeld in de database van Brandstofverbruik. Brandstofverbruik heeft al jaren het grootste overzicht van het officiële benzineverbruik van motorfietsen en publiceert doorlopend gegevens van nieuwe modellen. Ze komen dus niet uit foldertjes en niet van mensen -die beweren dát-. Sinds 2013 wordt er gebruik gemaakt van het absolute label-waardering waardoor je direct kan zien in welke verbruiksklasse de motor valt.

Triumph Daytona R 15 9Hoger verbruik, gekoppeld aan prestatie?

Natuurlijk hebben de prestaties die de motoren moeten leveren wel degelijk een invloed op het verbruik. Supersports verbruiken dan ook duidelijk meer dan op woon- werkverkeer modellen. Maar toch zie je ook in deze lijst dat dat verhaal onderling niet op gaat. Met minder verbruik kan je wel degelijk hogere prestaties halen. Gewicht en stroomlijn hebben daar natuurlijk ook een grote invloed op.

>>Ga hier naar de lijst<<

Niet eerlijk..

Laten we het maar meteen zeggen. Dit lijstje had eigenlijk een andere nummer 1 kunnen hebben. Honda verkoopt in zijn Supersport gamma de CBR 650 F. Een motor bestemd voor wie van de wet nog niet met de grote jongens mee mag doen. Spijtig. Maar de prestaties waren op deze fiets zo ver teruggedrongen dat ieder vergelijk voor het verbruik in het niets viel. Het kán dus zuiniger (4,4 L/100km) maar dan lever je wel veel performance in.

 

Bekijk hier de 5 minst verbruikende Supersport motoren model 2016 / 2017