Wetgeving

brandstofverbruik

E10 € 0,964 Super 98 € 1,067
LPG € 0,28 Diesel B7 € 1,116
CNG € 0,87 AdBlue € 0,62
Login  

Nieuwe auto's worden getest op het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de uitstoot van andere stoffen zoals stikstofoxides en fijnstof. Dat is al sinds de jaren 70 zo.

Benzine Namen

In de brandstofkleppen van alle nieuwe auto's die in Europa geleverd worden zullen voortaan via simpele zwart-wit symbolen aangeven welke brandstoffen er in de auto kunnen. De zelfde set zwart-wit symbolen geeft aan de pomp aan welke brandstof de benzinepomp levert.

Ford Transit Connect

 

Berekening voordeel van alle aard "bedrijfswagens": Sinds 1 januari 2012 wordt het voordeel van alle aard "bedrijfswagen" berekend door een CO2-coëfficiënt toe te passen op 6/7e van de cataloguswaarde van de wagen in kwestie. Op deze cataloguswaarde wordt een correctiecoëfficiënt toegepast in functie van de ouderdom van de wagen.

Ford Transit Connect

Sinds vorig jaar is er geen CO2-solidariteitsbijdrage meer verschuldigd voor utilitaire voertuigen wanneer die enkel voor beroepsverplaatsingen en voor het afleggen van het woon-werktraject gebruikt worden. Maar pas op! Dit betekent niet dat er geen aangifteplicht is voor deze bedrijfsvoertuigen.

Geld Uit Zak Kloppen

Vanaf januari is het weer zo ver. Wie een auto van de zaak ter beschikking heeft zal meer moeten bijleggen. Dit alles komt voort uit de jaarlijkse aanpassing van de standaard-CO2-uitstoot.