Wetgeving

brandstofverbruik

E10 € 1,327
Super 98 € 1,396
LPG € 0,370
Diesel B7 € 1,337
CNG € 0,910
Login  

Geld Uit Zak Kloppen

Vanaf januari is het weer zo ver. Wie een auto van de zaak ter beschikking heeft zal meer moeten bijleggen. Dit alles komt voort uit de jaarlijkse aanpassing van de standaard-CO2-uitstoot.

De referentie-uitstoot wordt vanaf 1 januari voor zowel benzine- als dieselwagens naar beneden bijgesteld. Daardoor stijgt het belastbare voordeel. Dat is slecht nieuws voor werknemers. Door het hogere voordeel alle aard wordt meer bedrijfsvoorheffing afgehouden. Daardoor daalt het nettoloon.

Elektrisch geen voordeel

Milieuvriendelijke auto’s, zoals elektrische of hybride wagens hebben geen last van de gevolgen. Die bestuurders worden altijd op een minimumvoordeel belast. Zelfs al stoot de auto weinig tot niets uit moet er toch 1.250 euro per jaar als voordeel gezien worden.

Zware verbruikers geen extra verzwaring

De categorie zwaarste vervuilers merken ook niets van dit effect. Zij zitten op het maximum. En het maximum is gelijk gebleven.
We hebben het dan over benzinewagens die een uitstoot hebben van meer dan 237 gram CO2/km of dieselwagens van meer dan 218 gram/km. Die vallen hierdoor dus buiten de verhoging.

Bron: Tijd.be

Stijging Belastbaar Voordeel

Bron Afbeelding : SD-WORX