Brandstofsoorten

brandstofverbruik

Euro 95 € 1,63 Diesel € 1,35 Esso Supreme (95) 1,699
Euro 98 € 1,71 Shell Vpower (97) € 1,689 CNG € 0,085
Competition 102 € 1,795 BP Ultimate (98) 1,699
Blue One 95 € 1,619
LPG € 0,65 Total Exellium (98) 1,689
Login  
Vrouw richt brandstofpistool op de camera met naast haar een 100% hernieuwbare energie logo

Nu de nieuwe labels voor brandstoffen in Europa aan de pomp verschijnen zien we dat één van de stickers voor Synthetische brandstof staat. Een niet fossiele brandstof die wél gewoon getankt kan worden.

We willen af van hybride auto's. Hybride auto's, die rijden deels op benzine/diesel en worden deels aangedreven door een elektromotor, werden de laatste jaren sterk gesubsidieerd. De toevoeging van de elektromotor zou het verbruik terugdringen en daardoor ook de uitstoot doen dalen. Hybrides werden dan ook veelvuldig aangeschaft.

Kan ik veilig E10 tanken

 

UPDATE mei 2017

 

E10 is een brandstof waar tot 10% Ethanol is toegevoegd. Dit verbeterd de motorprestaties en geeft een lagere CO2 uitstoot. U verwacht nu wellicht de uitspraak, "Zeker doen". Echter is de verhoogde Ethanol niet voor alle motoren geschikt. De ethanol maakt de brandstof meer 'rouw'.

Hierdoor kan er bij verschillende modellen een zeker slijtage ontstaan op rubberen leidingen en pakkingen. Check dus of uw motor geschikt is voor brandstoffen met toegevoegde Ethanol.

Hier een lijst met motorfietsen die geschikt zijn voor het rijden op ethanol houdende brandstoffen. Deze lijst is samengesteld door de ACEM. Binnenkort worden deze adviezen meegenomen in de Brandstofcalculator van Brandstofverbruik

Subcategorieën

Al het nieuws over benzine.

Al het nieuws gerelateerd aan diesel.

Al het nieuws over gas.

Al het nieuws over voertuigen op elektra.

Achtergrond informatie over brandstoffen en de samenstellinge daarvan.