Euro 95 € 1,93 Diesel € 1,74 Esso Supreme (95) 2,075
Euro 98 € 2,15 Shell Vpower (97) € 2,072 CNG € 3,599
BP Ultimate (98) 2,313
Blue One 95 € 2,109
LPG € 0,80 Total Excellium (98) 2,369

BMW M4 MotoGP

In de openingsrace van de MotoGP Grand Prix 2015 van Qatar heeft BMW getest met waterinjectie in de Safety Car. Dit is één van de nieuwe technologiën waar BMW op korter termijn de productiewagens van wil gaan voorzien. De start van het seizoen was voor BMW ook de start van een hele serie nieuwe tests.

Het was voor het eerst dat de M4 MotoGP Safety Car met het systeem van waterinjectie getest werd in een 'live' race op het circuit. Hiermee werd een grote winst in prestatie geboekt. De Coupé heeft standaard een high-performance motor van 431 PK en trekt er gemiddeld 8,8 Liter per 100 km doorheen.

Verbruikslabel E/F

De M4 is een auto met een stevig verbruik. Wat natuurlijk door de prestaties verantwoord wordt. In relatie tot andere benzine auto's heeft deze wagen een E label, binnen het zelfde type is dat een toch al een F. We maken dat op uit de cijfers voor de Belgische markt, waar brandstoflabels vergeleken worden met alle andere auto's met de zelfde brandstof (absoluut verbruik) staat het label E genoteerd. Voor de Nederlandse markt, waar auto's vergeleken worden met andere auto's van het zelfde type (relatief verbruik) komt het label in F.

Waterinspuiting

BMW ontwikkelde het systeem van waterinspuiting vanwege de hoge temparatuur die deze high-performance motoren kunnen ontwikkelen. Hierdoor gaat de motor 'pingelen'. En dat kan schade aan het motorblok veroorzaken. Nu worden kleine waterdeeltjes aan het brandstofmengsel toegevoegd. De temperatuur van het mengsel wordt daarmee omlaag gebracht, wat zorgt voor een meer ideale verbrandingstemperatuur. En juist die lagere temparatuur maakt het mogelijk om de motor zo af te stellen dat er nóg meer kracht uit geperst kan worden.

 

Hoeveel winst er is behaald heeft het team nog niet bekend gemaakt. Maar gezien de techniek al op korter termijn toegepast zal gaan worden in productiewagens verwachten we eind van het seizoen al bekendmaking van de resultaten. BMW claimt dat het met deze nieuwe techniek van waterinjectie mogelijk moet zijn om met standaard Euro/Super95 de zelfde prestaties te halen als nu wordt gedaan met bijvoorbeeld het steeds meer populaire Competition 102

 

Pin It

Back To Top