Tweet
">
Tweet
">
Nieuws

brandstofverbruik

Euro 95 € 1,57 Diesel € 1,25 Esso Supreme (95) 1,699
Euro 98 € 1,69 Shell Vpower (97) € 1,689 CNG € 0,085
Competition 102 € 1,795 BP Ultimate (98) 1,699
Blue One 95 € 1,619
LPG € 0,68 Total Exellium (98) 1,689
Login  

Afgelopen november nog kwamen de OPEC landen tot concrete afspraken over een vermindering van de olieproductie. En de onderhandelingen waren niet makkelijk geweest. Maar nu lijkt het er op dat ze tóch meer boven halen dan was afgesproken. Dat kwam ze vandaag duur te staan.

 

Door de geruchten over een (veel) hogere productie van ruwe olie stortte de olieprijs in. De ruwe olieprijs ging met 5% naar beneden. Zo laat de Telegraaf juist weten. Dat is meer dan de prijs dit jaar geklommen was. Op de oliemarkt wordt ook niet langer geloofd dat de afspraken nagekomen gaan worden. Dat laatste kan nog wel eens zorgen voor langdurig lage olieprijs wat zal resulteren in een lagere prijs aan de pomp. Dit heeft niet alleen maar voordelen aan de pomp. Importlanden en diens economie hebben ook voordelen van een lage olieprijs.

 

Lees hier wie er voordeel heeft bij een lage olieprijs en waarom.

 

Maar ook de plannen die President Trump uitvoert ten aanzien van olieboringen dragen bij aan een grotere productie van olie. Mede hierdoor is het aanbod wereldwijd groter wat de prijs op termijn zal drukken.

 

Lees hier meer over de afspraken die de OPEC landen eerder maakten.

Bron: DFT