Nieuws

brandstofverbruik

Euro 95 € 1,67 Diesel € 1,39 Esso Supreme (95) 1,699
Euro 98 € 1,80 Shell Vpower (97) € 1,689 CNG € 0,085
Competition 102 € 1,795 BP Ultimate (98) 1,699
Blue One 95 € 1,619
LPG € 0,72 Total Exellium (98) 1,689
Login  

Moderne auto’s worden steeds veiliger. Dat blijkt uit de laatste serie botsproeven van Euro NCAP. In totaal werden vijftien voertuigen aan een botsproef onderworpen. Dit laat de ANWB weten.

Vijf sterren
Van de geteste voertuigen haalden de Hyundai KONA, de Kia Stinger, de nieuwe BMW 6 serie en de Jaguar F-PACE vijf sterren. De MG ZS crossover en de nieuwe Dacia Duster kregen drie sterren. Dat geldt ook voor de KIA Stonic, maar met het optionele veiligheidspakket, krijgt de auto vijf sterren.

Eisen aangescherpt
Het afgelopen jaar zijn de eisen die Euro NCAP stelt aan auto’s op het gebied van veiligheid weer verder aangescherpt. Auto’s moeten nog beter presteren op de onderdelen veiligheid voor inzittenden, voetgangersveiligheid en veiligheidssystemen. Voorbeeld daarvan is een auto die een plotseling overstekende voetganger herkent en automatisch remt.

Uit de huidige testresultaten blijkt dat autofabrikanten met nieuwe technologieën de veiligheid van nieuwe auto’s weer verder hebben weten te verbeteren, om zo ook aan de laatste veiligheidseisen te kunnen voldoen.

Auto’s die al langer op de markt zijn en qua veiligheidsinnovaties niet worden aangepast, kunnen niet meer voldoen aan de laatste eisen, blijkt uit de laatste reeks geteste auto’s.

Bron: autoschadeportaal.nl