Toplijsten samengevat

brandstofverbruik

Euro 95 € 1,43 Diesel € 0,00 Esso Supreme (95) 1,699
Euro 98 € 0,15 Shell Vpower (97) € 1,689 CNG € 0,085
Competition 102 € 1,795 BP Ultimate (98) 1,699
Blue One 95 € 1,619
LPG € 0,00 Total Exellium (98) 1,689
Login  

EU Flags Article

 

De Europese Unie weet zich met van alles en nog wat bezig te houden. Maar zelden met dingen waar we wat aan hebben. Hier onze top 5 van 'the Big Picture' waar ze zich wél mee bezig zouden moeten houden.

 

 

1. Verkeersregels

De verkeersregels in Europa verschillen van land tot land. Hierdoor kan je nog wel eens verrast worden bij een vekeerscontrole. Erger nog. Ze kunnen je van de we plukken voor het overtreden van een regel waar je je helemaal niet van bewust was. En natuurlijk die wirwar van maximum snelheden in even zoveel gebieden. Al hebben ze wel de doelstelling het aantal dodelijke slachtoffers te verminderen, in het wegenverkeersregelement merken we er maar bitter weinig van.

 

2. Brandstofprijzen

Absurd is het dat we in Europa zoveel uiteenlopende prijzen hebben. Keer op keer gaan de discussies over het wel of niet kloppen van de CO2 uitstoot. Ondertussen hebben we ongelovelijke verschillen die zomaar kunnen oplopen tot ruim 50 cent per liter !!!

 

3. Wegenbelasting / Tol / Vignetten

 Misschien wel de grootste ergenis. Veel betalen voor wegenbelasting. Daar bovenop in een andere lidstaat ook moeten opdraaien voor Tol of het kopen van een Vignet voor een periode dat je er niet verblijft. Als de Europese Unie zo bezig is met economische aspecten, zou dit dan niet boven aan het lijstje moeten staan?

 

4. Brandstoffen / producten

Buiten het kleine ongemak van de verschillende naamgevingen is niet in ieder land het zelfde product verkrijgbaar of zijn er andere regels waar producten als CNG / LPG verkocht mag worden. Anders dan de standaard Euro/Super en diesel producten wordt het al snel zoeken. En hoe zit het met de uitrol van laadpunten. Hoe groter dat netwerk, hoe meer 'tractie' de verkoop van elektrische voertuigen krijgt.

 

5. Bewegwijzering

Ieder land zijn eigen borden, kleuren, strepen en bedoelingen daarmee. Bij het binnenkomen van een andere EU lidstaat ben je gebonden aan een studie van borden die mogelijk zijn. En dan nog maar niet te spreken over de hoeveelheid boren. Landen waar ze te weinig zijn, andere in overvloed.