Tweet
">
Tweet
">
Elektrisch rijden

brandstofverbruik

Euro 95 € 1,30 Diesel € 1,17 Esso Supreme (95) 1,699
Euro 98 € 1,52 Shell Vpower (97) € 1,689 CNG € 0,085
Competition 102 € 1,795 BP Ultimate (98) 1,699
Blue One 95 € 1,619
LPG € 0,54 Total Exellium (98) 1,689
Login  

Blik op de zaal van het Autosalon ter hoogte van de Nissan stand

Dit jaar trekt de AutoSalon 2014 al direct meer bezoekers dan vorig jaar. Duidelijk is dat de constructeurs dit jaar willen tonen welke 'groene' alternatieven ze in huis hebben. De merken pakken voornamelijk uit met Hybride modellen. Hier en daar een Full-Electric. Speciale delen zijn ingericht voor stands van de belastingen, leveranciers van stroompalen en een heel gedeelte waar de verschillende modellen 'groene' auto's nogmaals in groep staan opgesteld.

De vraag is echter hoe de bezoeker omgaat met al dat groene geweld. Op de stands van de fabrikanten is duidelijk veel aandacht voor de hybride modellen. Veel wordt nog uitleg gevraagd over de werking. Het blijkt allemaal niet makkelijk voor de automobilist.

Elektrisch rijden

Ondanks een aardig aantal elektrische modellen valt het aantal mensen die daar omheen blijven hangen klein. De blikken zijn wat minderwaardig en veel van de bezoekers gaan aan de auto's voorbij. Iets dat aansluit bij het onderzoek dat Bosch deze maand presenteerde. De Opel Ampera, die pal naast een doorgang stond trok nog enigszins de aandacht. Die ging dan wel al veel uit naar het dashboard waar de gegevens van de stereo af te lezen waren.

Banden

Ook was er ruimte voor de presentatie van het banden-label. Ook dit initiatief ging volledig aan de bezoeker voorbij. De stand was goed gepositioneerd naast de truck van Top Gear. Toch werd de volledige rij banden en de keurig bijgeplaatste labels voorbij gegaan.