E10 € 1,510 Super 98 € 1,732
LPG € 0,649 Diesel B7 € 1,654
CNG € 1,5047 AdBlue € 0,816

Bullshit

Was het eind 2014 dat Toyota zijn patenten vrijgaf om de bouw van waterstof verbruikende auto's te stimuleren. Zei Tesla-CEO Elon Musk dat dat allemaal “bullshit” is. Toyota laat nu in een video zien dat het inderdaad “bullshit” is. Maar dan letterlijk.

Met het filmpje dat niet alleen grappig maar ook leerzaam is neemt Toyota de Tesla-topman op een nette manier op de hak. 

 

 

 

Tegenstanders

Toyota laat in deze video zien dat op mest van stieren gereden kan worden. Hoe ze het opvangen, verwerken en,.. tanken. Op zich een mooie techniek die als één van de alternatieven wordt gezien voor fossiele brandstof. Er zijn, zoals bij nagenoeg elk alternatief, ook felle tegenstanders van deze techniek. Deze geven aan dat de voordelen van het rijden op waterstof teniet worden gedaan door de nadelen. Eén van de grootste nadelen is dat de omzetting naar waterstofgas geen energie opleverd, maar juist energie kost.

Mest

De waterstofauto Mirai kan dus rijden op mest. Zoveel is duidelijk. Wat nog te bezien valt is of de mesthoop in staat is om op een voldoende efficiënte wijze genoeg op te leveren om een grote schare auto's te voorzien van waterstof.

Filmje

Eén ding is zeker. Het filmpje is erg populair en zet het project van Toyota een op een 'frisse' en grappige manier op de kaart.

 

Lees hier meer over het vrijgeven van de Toyota Patenten

Pin It

Back To Top