Euro 95 € 1,93 Diesel € 1,74 Esso Supreme (95) 2,075
Euro 98 € 2,15 Shell Vpower (97) € 2,072 CNG € 3,599
BP Ultimate (98) 2,313
Blue One 95 € 2,109
LPG € 0,80 Total Excellium (98) 2,369

Dat er begin dit jaar een dieptepunt voor de olieprijs werd genoteerd deed de OPEC beslissen er alles aan te doen de prijs op te drijven. Maar de dreigende handelsoorlog en de grote voorraden in de VS gooien roet in het eten. De prijs voor ruwe olie valt hard.

Al dagen achtereen kunnen we prijsdalingen melden. En naar verwachting kan dat nog wel even aanhouden. Er is spanning op de handelsmarkt. Het gevoel is één van de belangrijkste drijfveren van de huidige prijsdalingen.

Economen verwachten dat als de handelsoorlog tussen de VS en olieproducent Iran doorzetten, er minder vraag naar olie zal zijn. Gelijkertijd loopt de alliantie van OPEC en Rusland ook niet soepel. Wanneer deze oliebazen het niet op tijd met elkaar eens worden zou er wel eens een overproductie kunnen ontstaan.

Harde cijfers tellen echter ook nog mee. Zo bleek vandaag uit een artikel van het FD.nl. Uit een rapport over de Amerikaanse olievoorraden blijkt vandaag dat de voorraad in de VS in één week tijd met 6,8 miljoen vaten is gestegen.

De afgelopen maand is de olieprijs dan ook al bijna 15 dollar gedaald. De komende dagen zijn dus allesbepalend voor het plots terug stijgen of verder dalen van de ruwe olieprijs.

Bron: FD.nl

 
Pin It

Back To Top