Euro 95 € 1,93 Diesel € 1,74 Esso Supreme (95) 2,075
Euro 98 € 2,15 Shell Vpower (97) € 2,072 CNG € 3,599
BP Ultimate (98) 2,313
Blue One 95 € 2,109
LPG € 0,80 Total Excellium (98) 2,369
Jaknikker bij ondergaande zon
Komt er een afspraak tussen Rusland en de OPEC?

De brandstofprijzen zijn in ongelofelijk korte tijd ineen gestort. Was de prijs van een vat ruwe olie begin dit jaar nog ruim 60 dollar. De laagste prijs deze week lag rond de 25 dollar.

De huidig lage benzineprijs is dan ook voornamelijk nog samengesteld uit productiekosten en belastingen. Veel lager zal het dus niet worden. De verwachting is dat de brandstofprijs wederom zal stijgen.

Oorzaken van de stijging

De extreem lage prijs van een vat ruwe olie, waaruit brandstoffen geproduceerd worden, lijkt China op het idee te hebben gebracht groot in te slaan. Schattingen van analisten laten het FD.nl weten dat China tot 100 miljoen vaten olie zou kunnen opslaan. Daarbij heeft President van de Verenigde Staten, Trump laten weten dat hij verwacht dat Saoedi-Arabië en Rusland wellicht toch een deal over een productiebeperking overeenkomen.

De combinatie van beide berichten heeft de ruwe olieprijs vandaag al 10% omhoog doen gaan.

Geen grote prijsstijging aan de pomp

Een grote prijsstijging zal naar verwachting uitblijven. De huidige crisis zorgt voor een lage vraag naar brandstoffen. Zelfs China kan dat met zijn grote inkoopplannen niet goedmaken.

De deal tussen de OPEC en Rusland kan de prijs wel sterk doen stijgen. Dat zal echter minder snel gaan dan de val van de prijs de afgelopen week. Door de afname in vraag zitten de opslagtanks nu tot de nok toe gevuld. Grote voorraden houden doorgaans de prijs laag.

Pin It

Back To Top