Euro 95 € 1,93 Diesel € 1,74 Esso Supreme (95) 2,075
Euro 98 € 2,15 Shell Vpower (97) € 2,072 CNG € 3,599
BP Ultimate (98) 2,313
Blue One 95 € 2,109
LPG € 0,80 Total Excellium (98) 2,369

Vrachtwagen Suikerunie

Suiker Unie en OrangeGas openen een nieuw – openbaar - groen gas tankstation aan het Hoendiep in Hoogkerk (gemeente Groningen). Het groen gas dat Suiker Unie uit suikerbietresten produceert op de locatie Vierverlaten kan hier worden getankt. Het tankstation is vanaf vandaag 24/7 voor iedereen geopend.

Suiker Unie beschikt ook over personen- en bestelauto’s die op groen gas rijden en van het tankstation gebruik kunnen maken. Daarnaast gebruikt de onderneming een groeiend aantal dual fuel vrachtwagens die suiker transporteren. Daardoor levert Suiker Unie steeds meer klanten op groen gas.

OranjegasPeter Bosma, key accountmanager bij OrangeGas, is dan ook extra verheugd over het nieuwe vulpunt bij de productielocatie van Suiker Unie. “Een prachtig voorbeeld van de circulaire economie. Suiker Unie produceert haar eigen brandstof en OrangeGas faciliteert de pomp waar de groen gas voertuigen van Suiker Unie kunnen tanken.”
“OrangeGas heeft al vijf groen gas tankstations in de provincie Groningen. De goed bereikbare locatie in Hoogkerk, aan de westzijde van de stad, is een mooie aanvulling op dit netwerk. Steeds meer ondernemers zien de voordelen van het rijden op groen gas. Deze auto’s stoten vele malen minder CO2, NOx en roet uit dan dieselauto’s. Bovendien maken ze minder lawaai. Én groen gas is een stuk goedkoper”, aldus Bosma.

Koplopers

Albert Markusse, CEO van Suiker Unie verteld dat Suiker Unie  een van de koplopers in duurzaam produceren is. “Daarbij gebruiken we alle ingrediënten van de grondstof suikerbiet”. “Om reststromen steeds nuttiger in te zetten, heeft Suiker Unie in 2012 een biomassavergister gebouwd in Vierverlaten. In vier tanks verwerkt deze jaarlijks 100.000 ton plantaardig restmateriaal uit de aangrenzende suikerfabriek tot 10 miljoen m³ groen gas. Dit wordt gezuiverd, op druk gebracht en daarna als groen gas in het regionale aardgasnet geïnjecteerd.”

Suiker Unie ziet het nieuwe tankstation als een belangrijke stap naar een biobased economy. Markusse: “Daarin worden producten op basis van fossiele grondstoffen vervangen door producten op natuurlijke basis. Daarbij is de keten gesloten. Wat is er nu mooier dan suiker leveren in bulkwagens die rijden op eigen groen ‘bietengas’?”

Pin It

Back To Top