Tweet
">
Tweet
">
Nieuws

brandstofverbruik

Euro 95 € 1,72 Diesel € 1,36 Esso Supreme (95) 1,699
Euro 98 € 1,84 Shell Vpower (97) € 1,689 CNG € 0,085
Competition 102 € 1,795 BP Ultimate (98) 1,699
Blue One 95 € 1,619
LPG € 0,68 Total Exellium (98) 1,689
Login  
Bandenspoor in de Sneeuw

Winterbanden zijn ontworpen om optimale prestaties te leveren vanaf het moment dat de temperatuur gemiddeld onder de 7°C komt. Die koudere temepraturen komen er langzamerhand weer aan. Hét moment om met winterbanden te gaan rijden dus. Zorg dat u tijdig een afspraak bij uw garage heeft.

 

Vanaf 30 oktober is het weer toegestaan om met alle geschikte winterbanden te rijden. Nu valt het dit jaar nog mee, maar de koudere temperaturen komen er toch langzaam aan. En als u toch bij de garage bent, laat dan direct kijken of het niet toch al het moment is om nieuwe banden te laten leggen. Dat bespaart u wellicht dubbele montagekosten.

LET OP ! Hogere Bandenspanning

Doordat de temperetuur daalt, daalt ook de bandenspanning en stijgt uw verbruik. Het is dus aan te raden de banden iets sterker op spanning te zetten dan standaard door de fabrikant aangegeven. Zo voorkomt u een te lage bandenspanning. Check de bandenspanning ook vaker dan normaal.

Waar laat u uw zomerbanden

Indien de service aangeboden wordt kunt u uw zomerbanden het best laten opslaan bij de garage waar u uw banden laat wisselen. Banden moeten namelijk bij de juiste temperatuur, vochtigheidsgraad en methode bewaard worden om hun prestaties te behouden. Uw garagist is dan speciaal daarvoor ingericht.

Verplichting

In België en Nederland zijn winterbanden wel aan te raden maar niet verplicht. In Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland is het wel verplicht om gedurende de wintermaanden met winterbanden te rijden.

Winterbanden in de zomer

Ook na de winter is het weer even opletten. Winterbanden zijn niet bedoeld voor het rijden in de zomer. Buiten het hogere verbruik geldt er in een aantal landen een verbod op het rijden met winterbanden in de zomer. In België mag u bijvoorbeeld alleen tussen 1 april en 30 oktober met winterbanden rijden als de snelheidsaanduiding van de band boven de 120km/u ligt. In alle andere gevallen bent u verplicht te wisselen naar zomerbanden.