E10 € 1,510 Super 98 € 1,732
LPG € 0,649 Diesel B7 € 1,654
CNG € 1,5047 AdBlue € 0,816

Porsche

Nog altijd zijn ze er bij de Volkswagengroep druk mee. De NOS laat zojuist via haar website weten dat de topmannen van de ontwikkelafdelingen van Volkswagen, Audi en Porsche zijn geschorst.

 Vrijdag werd al aangekondigd dat er schorsingen zouden volgen naar aanleiding van het dieselschandaal. Audi, VW en Porsche willen niet reageren op het bericht.

Ontwikkelfout of opzet

Al eerder melde wij in het artikel over de speurtocht naar de onwikkelaars van de software. Als er immers een goede testprocedure is aangehouden zijn de stappen exact te herleiden naar de programeur, maar ook naar de de persoon die opdracht gegeven heeft voor de ontwikkeling van deze software. Het is zelfs mogelijk dat deze software er is ingezet om andere situaties te simuleren en dat men is vergeten dit deel van de software te deactiveren.

 

Lees ook: De speurtocht naar de verantwoordelijke developer

 

Maar het is natuurlijk ook goed mogelijk dat er specifiek opdracht is gegeven om deze software te bouwen en actief uit te rollen over de inmiddels vele modellen van VW, Audi en Porsche.

Schorsing

Persbureau Reuters meldt vandaag op basis van bronnen dat de ontwikkel-top van deze bedrijven zijn geschorst. De bedrijven zelf wensen daar op dit moment nog niets over te zeggen.

Volkswagen kwam vorige week in de problemen toen vanuit de VS bekend werd dat er speciale software in de auto's zou zitten die de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt op het moment dat er een test wordt uitgevoerd. Deze software zet de instellingen direct weer terug zodra de tests gedaan zijn.

Bron: NOS

Pin It

Back To Top